22.-28.4.2024

HUHUU! Lapin lastenkirjallisuus- ja sanataidefestivaali

Järjestäjä

Lapin kirjastot yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Sijainti

11 kuntaa Lapissa

Mikä on minun supervoimani? Mitkä ovat hyvän ystävän tärkeimmät voimat? Minkälaisia supervoimia löytyy tuoreesta lastenkirjallisuudesta – entä saamelaisista kansantarinoista?

Kolmatta kertaa järjestettävä Huhuu! Lapin lastenkirjallisuus- ja sanataidefestivaali juhlistaa tänä vuonna erilaisia supervoimia ja supersankareita. Festivaali pidetään Lukuviikolla 22.-28.4.2024.

Viikon aikana tapahtumia on 11 paikkakunnalla: Kemissä, Kemijärvellä, Posiolla, Ranualla, Rovaniemellä, Sallassa, Savukoskella, Sodankylässä, Simossa, Tervolassa ja Torniossa. Festivaalin järjestävät Lapin kirjastot yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Ohjelmaa järjestetään lapsiperheille, varhaiskasvatusryhmille ja koululuokille. Luvassa on sanataide- ja sarjakuvapajoja, satutuokiota, pakopeli, askartelua ja paljon muuta superhauskaa tekemistä!

Festivaalin aikana lapset eri puolilla Lappia pääsevät muun muassa luomaan omia supersankarihahmojaan ja kelmejään, jäljittämään supersankareiden jättämiä löytötavaroita, valmistamaan superlimaa ja testaamaan supersankaritietämystään.

Usealla paikkakunnalla vierailee lasten- ja nuortenkirjailija. Rovaniemellä lukuintoa herättelee Pilke Salo, Torniossa Jukka-Pekka Palviainen ja Tervolassa sekä Simossa Mila Teräs. Ranuan koululaiset saavat vieraakseen tubettaja-kirjailija ZoneVD:n eli Joona Leppälän.

Kirjastojen kirjanäyttelyissä esillä on niin perinteisiä supersankarihahmoja kuin uudempaa lastenkirjallisuutta, jossa supervoimia lähestytään monenlaisista näkökulmista: Tarvitseeko jokainen supervoiman? Mitä jos on ihan supertavallinen, kerrassaan aivan perus? Miten löytää omat vahvuudet? Entä mikä mahtaakaan olla kaikkein tärkein supervoima?

Julkaistu: 8.4.2024