Vuoden sanataideteko

Suomen sanataideopetuksen seura palkitsee vuosittain ansioituneen sanataideteon. Palkinnon saaja voi olla yhteisö tai sanataiteen kentällä toimiva yksityishenkilö. Palkinto on suuruudeltaan 500 euroa.

Vuoden sanataideteko 2023 -palkinto Pia Krutsinille
Suomen sanataideopetuksen seuran hallitus on valinnut Vuoden sanataideteko 2023 -palkinnon saajaksi sanataidekasvattaja, lastenkirjailija ja kirjallisuuskasvatuksen asiantuntija Pia Krutsinin. Suomen sanataideopetuksen seura kiittää Krutsinia hänen pitkäaikaisesta työstään sanataiteen ja lukutaidon edistämisen hyväksi niin paikallisesti kuin valtakunnallisesti.

Lue koko uutinen Ajankohtaista-sivulta.

Vuoden sanataideteot edellisinä vuosina

Kuvassa Silja Sillanpää ja Kati Oinonen.

2022
Vuoden sanataideteko -palkinnon saivat Silja Sillanpää ja Kati Oinonen Sanataidesukellus-sarjan käsikirjoituksesta. Palkintoa perusteltiin seuraavasti:

”Ylen Pikku Kakkosessa esitetty ja Yle Areenassa näkyvä Sanataidesukellus-sarja tuo sanataiteelle valtakunnallista näkyvyyttä. Sanataidesukellus-sarja kuplii iloa, luovuutta ja leikkiä. Se poreilee kielen ja tarinoinnin voimalla. Sarja tuo esiin sanataiteen yhteisöllisen olemuksen ja yhdessä tekemisen. Lapset ovat aktiivisia toimijoita. Tarinoita keksitään, niissä viipyillään ja leikitään. Mielikuvitus vie jännittäviin seikkailuihin. Lasten tuotokset ja osallistuminen näkyvät. Käsikirjoittajat ovat hienosti yhdistäneet sanataiteen ja lasten tv-ohjelman mukaansa tempaavaksi sarjaksi, joka innostaa hakeutumaan sanataideharrastuksen pariin.”

2021 Veera Vähämaan sanataideselvitys Sanataideopettaja: tulevaisuuden toiveammatti
2020 Kirjan talo – Bokens hus ry
2019 Sanataidetta on! -teos ja tekijät
2018 Sanataideopettaja Lotta Sanhaie
2017 Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta
2016 Aulikki Rundgrenin elämäntyö sanataidekasvatuksen edistämiseksi
(2015 palkintoa ei jaettu)
2014 Pro Lastenkirjallisuus – Pro Barnlitteratur ry:n Tarinoiden puisto -hanke
2013 Sanataidekoulu Aapeli
2012 Sanaratas ry:n Mummolan loruportti -hanke
2011 Lastenkirjailija Reetta Niemelä sanataidetyöpajasta “Aurinkoon katsoja”
2010 Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu
2009 Sanasampo-hanke Etelä-Karjalassa